18 Eylül 2010 Cumartesi

Altında - Üstünde - Yanında

Altında , üstünde, yanında , sağında, solunda kavramlarını öğretirken kullanabileceğiniz bir etkinlik. Uygulama içerisindeki nesneleri istediğiniz yönde hareket ettirerek farklı cümleler üretebilirsiniz.

Az - Çok


 Azlık çokluk kavramlarını pekiştirmede kullanabileceğiniz bir aktivite. Her yeni soru için "play" tuşuna basın. Oyun, çok olan seçildiğinde soruyu doğru kabul ediyor. Resme tıklayarak aktiviteyi açabilirsiniz.

Sayılar - Sayı sayma - 3

Oyunda amaç, verilen yönergeye göre koyunları karşıya geçirmek.. Resme tıklayarak oyunu açabilirsiniz.

Sayılar - Sayı sayma - 2


Oyunun amacı kurbağayı karşıya geçirmek. Kurbağanın başlangıç sayısından başlayarak, sonraki sayının bulunduğu yaprağa atlayarak karşıya ulaşıyoruz :) Resmin üzerine tıklayarak oyunu açabilirsiniz.

15 Eylül 2010 Çarşamba

Sayılar - Ritmik Sayma

  İnteraktif 10 x 10 sayı kartı - 1'den 100'e kadar sayıların öğretiminde, ritmik sayma aktivitelerinde kullanılabilir. Kart üzerinde renkli işaretlemeler yaparak ritmik sayma aktivitelerini daha akılda kalıcı hale getirmeniz mümkün.







  Ritmik Sayma Oyunu







   Tırtıl Sayı Sayma - Başlangıçta ayarladığınız sayı aralığında rastgele seçilen sayıları büyükten küçüğe sıralayarak sayılar arasındaki ilişkileri pekiştirebileceğiniz bir aktivite.

Sayılar - Sayı Sayma

                                               
  Funny Fingers - Sınıfta ritmik sayma konusuyla ilişkilendirebileceğiniz bir etkinlik. Resmin üzerine tıklayarak aktiviteyi açabilirsiniz.



    Abaküs - Birler, onlar, yüzler ve binler basamaklarının altındaki (+) işaretine tıklayarak sayıları artırıp azaltabilirsiniz. Sayıların basamak değerlerini öğretirken kullanıma uygun bir etkinlik.